در حال بارگذاری ...
...

سامان خلیلیان داور سی و سومین جشنواره تئاتر ایلام مطرح کرد:

لزوم توجه به فضاسازی و ویژگی های بصری در عرصه هنرهای نمایشی

سامان خلیلیان داور  سی و سومین جشنواره تئاتر ایلام مطرح کرد:

لزوم توجه به فضاسازی و ویژگی های بصری در عرصه هنرهای نمایشی

سامان خلیلیان عضو هیئت داوران سی و سومین جشنواره تئاتر ایلام گفت : در عرصه هنرهای نمایشی، علاوه بر متن و کارگردانی و بازیگری، فضاسازی و ویژگی های بصری نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بنابراین توجه و تمرکز گروه ها بر فضاسازی، طراحی صحنه و حتی چهره پردازی بیش از پیش ضرورت دارد

به گزارش تئاتر ایلام، سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی هنری ارشاد ایلام، صبح امروز بیست و نهم آبان ماه میزبان آئین اختتامیه سی و سومین جشنواره تئاتر استان ایلام بود تا از میان ۶ گروه نمایشی حاضر در جشنواره، یک اثر به جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شود و برگزیدگان در هر یک از بخش ها به روی صحنه بروند.

در ابتدای این مراسم عمران خودآموز مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام با اشاره به اینکه جشنواره ایستگاه پایانی تئاتر استان نیست، بیان کرد: جشنواره تئاتر استان ایلام، سکویی برای جهش و گام برداشتن به سمت قله های بالاتر می تواند باشد، همچنین هیجان جشنواره نباید ما را از ضعف هایی که داریم غافل سازد و تلاش کنیم برای حل آنها بیشتر به آموزش های تخصصی توجه کنیم.

وی با ابراز خرسندی از ایجاد زیرساختی برای تئاتر ایلام یعنی تماشاخانه استاد باسره، تاکید کرد: جایگاه اهالی تئاتر استان بیش از این هاست اما بضاعت ما در همین حد بود که بتوانیم نخستین پلاتوی تخصصی تئاتر استان را ایجاد کنیم و امسال خوشحال هستیم که برخی از آثار در این سالن به روی صحنه رفت و اجراهای عمومی آثار نیز در همین تماشاخانه صورت می گیرد.

خودآموز اضافه کرد: از همکاران خودم در اداره کل و همچنین دبیر محترم جشنواره جناب آقای جنگلی که زحمات زیادی را متقبل شدند کمال تشکر را دارم، همین طور از هیئت محترم داوران که صلاحیت و جایگاه ایشان بر کسی پوشیده نیست تشکر می کنم.

سعید خیرالهی رییس انجمن نمایش استان ایلام گفت: در این چند سالی که انجمن های نمایش در استان ها دوباره شکل گرفتند، از همان ابتدا سیاست ما و اداره کل بر این بود که تمام تمرکز ما بر روی اجراهای عمومی باشد، تقریبا از سه سال پیش رویه ی انجمن نمایش استان همین بوده هر چند این حرکت به کُندی صورت گرفته اما امید داریم تا اجراهای عمومی آثار را ارتقا دهیم. 

وی افزود: خوشبختانه اولویت اصلی گروه ها در حال حاضر، اجرای عمومی است، اتفاق خوشایند اینجاست که عمده ی آثاری که اجرای عمومی داشتند با استقبال خوبی مواجه شدند و در گیشه پرفروش بودند.

خیرالهی در خصوص روند انتخاب آثار تاکید کرد: اثری که در این جشنواره برگزیده می شود، نماینده تئاتر استان ایلام نیست، در واقع چه گروه های نمایشی که در این جشنواره حضور داشتند و چه گروه هایی که بر اساس سیاست های جشنواره رد شدند، نماینده تئاتر استان ایلام به حساب می آیند.

مهران جنگلی دبیر جشنواره نیز با اشاره به اینکه فراخوان این جشنواره مرداد ماه منتشر شد، خاطر نشان کرد: بر اساس تصمیماتی که از سوی شورای نظارت و ارزشیابی گرفته شد، ده اثر جهت بازبینی و راهیابی به جشنواره معرفی شدند که از این میان شش اثر به مرحله نهایی راه یافتند.

وی بیان کرد: آثاری که به این جشنواره راه نیافتند، به این معنا نیست که تئاتر نبودند، در حقیقت این آثار فاکتورها و معیارهای لازم را برای شرکت در جشنواره نداشتند وگرنه هر کدام از آنها قابلیت اجرایی دارند.

سامان خلیلیان عضو هیئت داوران نیز با بیان اینکه مبنای هیئت داوران بر عدم انتشار بیانیه بود، گفت: تذکر چند نکته را به صورت شفاهی از سوی هیئت داوران لازم می دانم، در ابتدا در خصوص بازیگری باید گفت که هر بازیگری باید سطح شناخت خود را از ارکان اساسی بازیگری یعنی بیان و بدن را بالا ببرد و این توانمندی ها فقط و فقط با تمرین و ممارست به منصه ی ظهور می رسد.

وی افزود: در عرصه هنرهای نمایشی، علاوه بر متن و کارگردانی و بازیگری، فضاسازی و ویژگی های بصری نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بنابراین توجه و تمرکز گروه ها بر فضاسازی، طراحی صحنه و حتی چهره پردازی بیش از پیش ضرورت دارد، حتی در بحث نمایشنامه نویسی، هرچند حضور نویسندگان بومی و تشخیص درست آنها در انتخاب موضوع قابل ستایش است، اما هنوز غفلت آنها از اصول اولیه نمایشنامه نویسی و عناصر دراماتیک مشهود بود.

در انتهای این مراسم میلاد نیک آبادی عضو هیئت داوران با قرار گرفتن در جایگاه اسامی برگزیدگان را به شرح زیر قرائت و از برگزیدگان تجلیل به عمل آمد